ART04

Driemaandelijks tijdschrift
Jaarabonnement 2013: 12 euro
Los nummer: 4 euro

Betaling
Fortis  rekeningnummer 001-4534780-09:
Buitenland: BE 52001-4534780-09 (swiftcode GEBABEBB)

Verantwoordelijke uitgever:
kunstkring DE GEUS
John Maes


Wat staat er in ArtO4 nr 32 ?


2013 is een feestjaar voor Kunstkring De Geus. Dan bestaan wij namelijk tien jaar.  Hoe en wanneer dat gevierd wordt, daarover berichten wij u later.

Intussen is de redactie van dit tijdschrift weer eens door rouw getroffen. Op 18 januari 2013 overleed Thierry Deleu. De literaire duizendpoot was de laatste jaren bijzonder actief. Ook Art04 mocht regelmatig bijdragen van hem publiceren, en dat vanaf het allereerste nummer. Niemand geschikter man om hem te herdenken dan Guy van Hoof.

Op de cover van dit nummer een werk van Monika Macken  uit haar reeks Cidades. Meer van haar verder in dit blad. Het is een tijdje geleden dat wij nog beeldend werk en poëzie van dezelfde hand konden brengen. Met Monika is dat weer het geval.

In april exposeert in de Geus een Antwerps kunstenaar: Paul Turkry. Wie denkt dat Guy van Hoof daar achter zit heeft gelijk. Van Guys hand kunt u ook een inleiding tot het werk van deze kunstenaar en groot jazzliefhebber lezen. Pier Bossuyt vertelt u
verder hoe Jozef Cantrés kop van Peter Benoit op  de Wapper in Antwerpen is terecht gekomen. En dan zijn wij erg blij dat wij Joep Haeyen opnieuw mogen begroeten. Hij vertelt over een bezoek aan Boedapest, waarbij hij ons een woordje Hongaars laat meepikken.

Naast  gedichten van Thierry Deleu en Monika Macken vindt u in dit nummer een korte suite van Martin Carette, meer light verse van Wim Bruynooghe, gedichten van Esther Bruggeman.

Er is nog beeldend werk van Paul Turkry, Paul Pattyn, Piet Sileghem en Johnny Bekaert.

Tot slot: nu dit blaadje duurder geworden is hebben wij het meteen wat dikker gemaakt. Misschien houden wij dat nog vol ook.   

Vanaf 1 januari 2013 kost een jaarabonnement op Art04 12 €, te storten op rek. nr.
BE 52 0014 5347 8009 51.

Meer inlichtingen op één van de volgende e-mailadressen:
Vanaf  verkrijgbaar in VC de Geus, en in de betere boekhandel.
Of op simpel verzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten